Bel ons op 075-6142342

Mail ons op contact@partyzaan.nl

Het belang van goede verlichting op een evenement

Het zit hem in de details. Als je een sensationeel evenement moet organiseren en je gasten of klanten moet imponeren, let dan op alle kleine details. Eén van de meest over het hoofd geziene details? De verlichting.

Zelfs de beste verkooppraatjes of presentaties kunnen worden verbeterd door de juiste soort verlichting en audio. Verlichting vertelt een verhaal. Het zorgt voor beweging en energie. Verlichting geeft context en helpt de aandacht van het publiek te leiden. Je kunt een sfeer creëren, video-inhoud beter weergeven en een visuele ervaring op je evenement creëren door simpelweg de juiste verlichting te kiezen.

Gelukkig voor degenen die evenementen organiseren, zijn de dingen in de verlichtingsindustrie met grote sprongen gegroeid. En dus, voordat je aan de slag gaat met het kiezen van het type verlichting dat je op je evenement wilt hebben, stel jezelf dan een paar belangrijke vragen:

  • Voor wat voor sfeer en kleur ga jij?
  • Welke verlichtingsapparatuur heb je nodig en hoe moet je die
    gebruiken?
  • Heb je bestaande videocontent die je graag zou willen
    gebruiken, of wil je originele content creëren die bij de stemming past?
  • Wat is de content die je wil dat het meeste opvalt?
 

1. Verschillende soorten licht

Met de juiste verlichting kan je dus heel veel bereiken. Maar het is best lastig om vast te stellen welke verlichting je nodig hebt in welke situatie. Om het voor jou iets overzichtelijker te maken, beschrijven we hieronder een aantal verschillende soorten licht binnen ons assortiment.

1.1 LED-verlichting

Inmiddels weten we allemaal dat LED-lampen ongeveer 10 keer efficiënter zijn dan wolfraamlampen. Dat betekent dat je veel minder stroom verbruikt terwijl de verlichting nog langer meegaat. Dat is een win-win. Je kunt ook een combinatie van rode, groenblauwe en witte LED’s gebruiken, waardoor je een gevarieerd verlichtingsschema kunt creëren.

1.2 LED-buizen

Deze LED-buizen zijn aanpasbaar, buisvormig en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes met variërende hoeveelheden LED’s. Ze kunnen worden samengevoegd, opgehangen, gestapeld of worden gebruikt om afbeeldingen uit te zenden. Je kunt ze op zowat elke structuur monteren; ze kunnen zacht gloeien of pulseren en rimpelen.

1.3 Movingheads

Bewegende lampen, movingheads, zijn onmisbaar op een goed feest of evenement. Deze lampen geven verschillende kleuren en bewegen op en neer én heen en weer. Enkele movingheads zijn ook voorzien van een prisma, om de bundel op te splitsen, gobo’s (patronen) en een stroboscoop functie. Deze worden nu digitaal bestuurd en zorgen voor bewegingsvrijheid die voorheen niet beschikbaar was.

1.4 Lasers

Lasers zijn geschikt voor een feestje thuis of in een kleine zaal. Vele kleuren en patronen wisselen elkaar af in een lasershow op het ritme van de muziek. De lasers schijnen tegen de kijkrichting van bezoekers in. Maar altijd boven mensen. Nooit in de ogen! Zeker in combinatie met een rookmachine zie je niet alleen de projectie op de muur, maar de volle lichtstralen in de lucht. De laser kan overal worden geïnstalleerd, maar is ook handig op een statief te plaatsen.

1.5 Blacklight

Ze kunnen op een meubel worden geplaatst, maar ook met een haak worden opgehangen. Bijvoorbeeld op een koker of een tentframe. Wil je de lamp alleen plaatsen, dan is het huren van een verlichtingstatief een goede oplossing. De blacklights worden altijd geleverd met de juiste stroomkabel, zodat je gelijk aan de slag kunt. Blacklights zijn ideaal voor het geven van sfeer aan een evenement!

2. Hoe kunnen wij je helpen?

Als je niet zeker weet hoe je moet beginnen, kan ons team van experts van PartyZaan je begeleiden bij het proces van het creëren van je visie. We zijn up-to-date met de nieuwste technologie en kunnen je helpen met de inhoud en vereisten in elke evenementruimte. PartyZaan levert verlichting voor bedrijfsevenementen, beurzen, concerten en nog veel meer in heel Nederland

Weet dat het evenement in handen is van een ervaren A/V-productiebedrijf. Je zult snel ontdekken dat PartyZaan niet alleen de juiste keuze is; het is de beste keuze.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.