Bel ons op 075-6142342

Mail ons op contact@partyzaan.nl

De groeiende rol van het internet bij het organiseren van een evenement of congres

Het internet is absoluut niet meer weg te denken. Daarnaast krijgt het gebruik van internet een steeds grotere rol bij evenementen. Denk aan een live-verbinding, interactie en het streamen van muziek, zelfs op professioneel niveau. Een stabiele verbinding via Wifi, een bedrade verbinding of een 4G/5G dongel is daarbij een must. In deze blog vertellen we over de steeds belangrijkere rol van het internet binnen onze branche.

Alles wat je moet weten over de groeiende rol van het internet voor evenementen of congressen

  1. Live-streams
  2. Stemmen
  3. Silent disco en festivals

Live-streams

Bij de start van de corona pandemie zijn vrijwel alle evenementen, zowel zakelijk als recreatief geannuleerd. Met name voor de zakelijke kant was dat een probleem. Het niet kunnen vergaderen, product presentaties en meetings. Niet voor niets dat daar als eerste gedacht werd aan een oplossing. De basis voor de evenementen via een livestream. Studio-achtige settings worden dan gebouwd, vol met camera’s. Waarna het geheel thuis te volgen is. Uiteraard ook via een weg terug, waarbij luisteraars vanuit huis vragen kunnen stellen aan de presentatoren. Bij een dergelijke livestream is een stabiele internetverbinding een must. Vele camera’s met 4K kwaliteit moeten met elkaar verbonden worden en een scherpe en stabiele ervaring geven voor de kijker. Wifi is regelmatig een optie. Echter wordt deze verbinding nog wel eens gedeeld met veel andere aanwezigen op locatie. In dat soort gevallen wordt gekozen voor een bedrade verbinding of voor een eigen 4G/5G hotspot. Zekerheid voor alles.

Ook nu we weer in een andere tijd zitten, zijn deze streams niet meer weg te denken. Hybride evenementen bieden plaats aan bezoekers, maar laten ook mensen thuis waar dan ook ter wereld meekijken.

Het belang van internet voor livestreaming
Livestreaming door middel van goed internet

Stemmen

Tijdens evenementen is interactie ook een steeds grotere rol gaan spelen. Stemmen over stellingen of het peilen van de mening van de bezoekers. Soms via Kahoot of een andere platform. Bezoekers kunnen deelnemen en zo realtime hun mening geven, waarna direct een uitslag volgt op het scherm.

Silent disco en festivals

Naast de zakelijke kant biedt de recreatieve kant ook nieuwe mogelijkheden. Voor een feestje thuis wordt met regelmaat een Spotify lijst aangesloten op een speakerset, of op een silent disco zender. Feesten op je eigen muziek, zonder de buren tot last te zijn. Uiteraard met de beste muziek, via het internet. Soms wel met 3 lijsten tegelijk, waarna een battle ontstaat, waarbij je kunt zien wie naar welke playlist/dj luistert.

Op de grotere festivals is de nieuwste generatie mediaspelers uitgerust met een internetverbinding. De tijd van een dj met platenkoffers is voorbij. Was het daarna de CD en USB-stick, nu is de speler verbonden met bijvoorbeeld Tidal. Daarmee kan een dj live alle muziek ter wereld streamen op zijn mediaspeler en ten gehore brengen aan het publiek. Met alle mogelijke effecten van dien. Een stabiele verbinding is een must en biedt nog altijd steeds weer tal van nieuwe mogelijkheden!