Bel ons op 075-6142342

Mail ons op contact@partyzaan.nl

Podium huren

Wil je een podium huren voor een beurs, bedrijfspresentatie of een optreden? Losse podiumdelen huren? Wij zijn misschien wel dé podium verhuur van Noord-Holland. Daarnaast verhuren wij ook complete vooraf samengestelde podiumvloeren. Ontwerp dus volledig je eigen podium, of maak een snelle keuze.

Wij kunnen je helpen met ieder gewenst formaat podiumvloer, ook een speciale opstelling. Je kunt zelfs een complete catwalk huren. Wij leveren in de hoogtes 20, 40, 60 80 en 100 cm en desgewenst een maat er tussenin. Neem gerust contact met ons op als je wil dat we een offerte opstellen voor een speciale podiumvloer. 

Is dit niet helemaal waar u naar opzoek bent? Neem dan eens een kijkje bij onze andere soorten van podium en gordijn huren. Wij bieden onder andere de volgende soorten podia en gordijnen verhuur aan: Katheder huren – Pipe and Drape huren – Podium huren – Theaterdoek huren

Nils - Podium huren

Een compleet kant en klaar podium huren

In veel gevallen wordt er gekozen voor een standaard formaat podium. Wij hebben een aantal varianten alvast voor u op een rij gezet. Al deze vloeren zijn voorzien van poten van 40 cm, klemmen en een zwart afrokdoek aan alle 4 de zijden. Wij maken hieronder onderscheid tussen podiumvloeren zonder en mét tapijttegels. Wil je het podium op een andere hoogte (20, 60, 80 of 100 cm) hebben? Laat dit ons dan weten in de opmerkingen bij het bestellen. 

Onderstaande prijzen zijn voor de complete set aan materialen. Eventuele transportkosten en kosten om het door ons op- en af te laten bouwen, zijn niet inbegrepen.

Zelf een podiumvloer samenstellen in 5 stappen

Wilt u zelf een podium samenstellen en alle accessoires en podiumdelen los huren? Dan kan eenvoudig in een aantal stappen. Iedere rij producten zorgt een de juiste stap in het samenstellen van een compleet geheel. Wij helpen u er gemakkelijk doorheen!

Ook het huren van een kant en klaar podium hierboven kan. om vervolgens hieronder nog een trap of een hek toe te voegen aan uw podiumvloer.

Stap 1/5:

Wij verhuren 3 verschillende formaten podiumdelen. In de basis is het doel kiezen voor zoveel mogelijk 2×1 meter delen. Hiermee is vrijwel de gehele vloer te maken. Wanneer u echter een 3×3 meter (oneven aantal meters) podium wil, dan volstaan 4 delen van 2×1 meter én heb je 1 deel van 1×1 meter nodig om het hoekje af te maken. De 2×0,5 meter delen worden gebruikt als u een vloer tot op een halve meter nauwkeurig wil bouwen. 

Kies vervolgens een gelijk aantal klemmen als het totale aantal podiumdelen. Hiermee worden straks alle delen aan elkaar bevestigd. 

Stap 2/5: Podiumpootjes huren in de juiste hoogte

Wij verhuren podiumpoten in 5 verschillende lengtes. Namelijk 20 cm, 40 cm, 60 cm, 80 cm en 100 cm. Kies net zoveel setjes poten als u podiumdelen besteld hebt.

Voor uitzonderlijke gevallen hebben wij de Flex leg. Bijvoorbeeld om een podium over een trap heen te bouwen met afwijkende hoogtes. 

Stap 3/5: Het afrokken van de podiumvloer (optioneel)

Het is vaak mooi om niet onder de vloer te kunnen kijken. Daarom verhuren wij podiumrokken. Aan u de keuze of alle 4 de zijden gedaan moeten worden, of alleen de voorkant en zijkanten, omdat het podium met de achterkant tegen de muur staat. Bereken het aantal meters dat u wilt afrokken en bestel daarbij het juiste aantal doeken op de passende hoogte.

Onze podiumdelen bevatten geen klittenband kleefranden meer. Deze worden vaak vies en werken dan niet goed meer. Daarom werken wij met klikprofielen. Hiermee voorzie je een podium in 1 keer van een keurige rand met klittenband op de juiste plaats. Wij voegen deze profielen kosteloos te, passend bij het aantal meters podiumrok. Zelf mee bestellen mag natuurlijk ook!

Stap 4/5: Trappen en hekken (optioneel)

Een podium van 20 of 40 cm heeft vaak geen podiumtrap nodig. Toch wordt het soms vanaf 40 cm en zeker daarna erg op prijs gesteld. Wij verhuren de 20-40 cm trap met twee treden. Ideaal voor een 40 cm of 60 cm podium. Voor podia van 80 en 100 cm adviseren wij de flex-trap. Deze is in hoogte verstelbaar en is voorzien van veilige leuning.

Het is aan te raden een podium van 100 cm hoogte te voorzien van hekken aan de achterkant en zijkanten. Dit om te voorkomen dat mensen een flinke val maken in een bij van onoplettendheid of enthousiasme. Ook deze zijn hier te bestellen. Klemmen en adapters zijn standaard inbegrepen.

Stap 5/5: Podium tapijttegels (optioneel)

Onze podiumdelen hebben een keurige en representatieve toplaag. Toch kunt u er voor kiezen om de podiumvloer te voorzien van tapijttegels. Wij hebben deze beschikbaar in 2 afmetingen. 

Van de 0,5 x 0,5 meter variant heb je er 4 per m2 nodig. Van de grote variant slechts 1. 

 

Een greep uit de podia die wij verzorgd hebben in Amsterdam: