fbpx
Bel ons op 075-6142342
Bel ons op 075-6142342

Welke speakers heb ik nodig voor mijn feest?

PartyZaan podium evenement klein

Elk soort feest een andere muziekinstallatie

Feestjes zijn er in alle soorten en maten. Welke speakers en hoeveel u ervan nodig heeft, is uiteraard verschillend per gelegenheid. In dit blog zullen we de verschillen per feest uitleggen en waarom een bepaalde set meer geschikt is dan een andere. De tekst hieronder is puur als hulpmiddel bedoeld. Voor advies op maat, adviseren wij om contact op te nemen met onze hulpvaardige klantenservice.

U zult begrijpen dat twee medium-size speakers misschien wel leuk zijn voor een bedrijfsborrel, maar niet genoeg power hebben voor een groot feest. Het benodigde aantal boxen is afhankelijk van drie factoren: het aantal mensen dat komt, de oppervlakte van het feestgebied en het type feest (borrel, verjaardag, trouwfeest, enz.). De beschreven geluidssystemen zijn geschikt voor 30 tot 150 bezoekers. Uiteraard verhuren we ook grotere speakersets, maar die zullen niet in dit blog aan bod komen.

Drie soorten feest

Voor leesgemak en -plezier zullen we hier onderscheid maken in 3 verschillende typen feest.

  • Borrel
  • Feestje thuis of in een zaaltje
  • Dansfeest

Borrel

Een bedrijfsborrel is tegenwoordig een hele happening. Hapjes, drankjes en leuke muziek op de achtergrond. Die muziek hoeft natuurlijk niet van een DJ te komen, dat kan ook uw favoriete playlist zijn. U kunt uw telefoon of laptop/ tablet via bluetooth verbinden met de muziekinstallatie. Op de meeste bedrijfsborrels komen gemiddeld zo’n 50 tot 80 mensen af. Voor dit aantal bezoekers in een kantine of zaal volstaan doorgaans 2 medium-size speakers.
Bij grotere aantallen of wanneer het feest buiten is, is het een keuze om voor 4 speakers op statieven te gaan.

Welke speakers heb ik nodig voor mijn feest?
Een bedrijfsborrel op een dakterras.

Feestje thuis in een zaal

Een verjaardag is een speciale gelegenheid, zeker wanneer u een bijzondere leeftijd bereikt. Zo’n gelegenheid mag gevierd worden en van een muzikale omlijsting voorzien worden. De muziek op dit type feest is niet bepaald op de achtergrond en er mag best een beetje bas in zitten, maar niet in die mate dat de buren hun bed uit trillen. Uiteraard heeft u ook hier de keuze om de muziek via bluetooth af te spelen.
Voldoet deze beschrijving aan het feest dat u voor ogen heeft? Ook dan zijn de 2 12 inch speakers op statief de beste keuze. Voor deze gelegenheid stellen wij ze in op club mode, waardoor er meer bas te horen zal zijn. Deze set is leuk voor feestjes thuis of in de tuin.

Speakers voor een feestje thuis.

Dansfeest

Een goed voorbeeld van een dansfeest is een bruiloft en op een bruiloft mag gedanst worden! Dat gaat het best wanneer het volume wat harder staat en er opzwepende muziek gedraaid wordt. Door een volle, warme bas worden de gasten verleid om mee te dansen.
Voor deze gelegenheid breiden we de speakerset uit met een sub woofer. Gemiddeld komen er 100 tot 150 gasten naar een bruiloft. De speakerset met sub is dan de way to go.

DJ drive-in show met spiegelbol
Naar hartenlust dansen.

Afsluitende informatie

Als u hier bent aangekomen, is de vraag “Welke speakers heb ik nodig voor mijn feest?” beantwoord. U kunt een aanvraag doen via de website of even contact opnemen met onze hulpdienst voor advies.
PartyZaan verhuurt naast speakers ook lampen en special effects. Als een feestje speciaal moet worden, neem dan vooral even een kijkje op onze website.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp