fbpx
Bel ons op 075-6142342
Bel ons op 075-6142342

Waarom zou je licht, geluid en DJ gear huren?

Speakers DJ set truss booth huren

Waarom huren als je ook kunt kopen?

Naast de losse verhuur aan particulieren en bedrijven, heeft PartyZaan ook een ‘vaste huur’-afdeling. Dit houdt in dat onze apparatuur daar geïnstalleerd is en dus niet elke keer teruggebracht hoeft te worden. Zoals deze klanten van ons mogen verwachten, geven wij de apparatuur dan meermaals per jaar onderhoudsbeurten en kunnen ze altijd op onze storingsdienst rekenen wanneer er iets stuk gaat. Bijna alle horecagelegenheden in het centrum van Zaandam maken gebruik van deze dienst.
Toch horen we ook met regelmaat dat mensen zeggen: “Waarom zou je licht, geluid en DJ gear huren, als je het ook zelf kunt kopen?” Hoewel eenmalige aanschaf van een artikel inderdaad vaak goedkoper is dan huren voor een langere periode, kleven hier ook enkele nadelen aan die mensen vaak overzien. In dit blog lichten we graag enkele voorbeelden toe van het huren bij PartyZaan.

De nieuwste modellen

De wereld van licht, geluid en DJ gear zit enorm in de lift. Fabrikanten proberen elkaar constant de loef af te steken met de nieuwste technieken en modernste snufjes. Dat kan gaan om sterkere lampen of mooiere kleurmenging, warmer geluid uit speakers of meer functies van DJ-mixers.
Zeker in de wereld van DJ gear gaat het hard. Er woedt een strijd tussen de vaste marktleider Pioneer en de uitdager Denon. Mediaspelers en mixers krijgen steeds meer features, vooral op het gebied van connectiviteit. Dat betekent ook dat DJ’s langzaamaan veeleisender gaan worden. Ze werken immers met de nieuwe functies en vinden het dan vervelend om op ‘ouderwetse’ DJ-sets te moeten draaien.
Meedoen aan deze ‘oorlog’ betekent bij elke nieuwe versie, nieuwe DJ gear kopen. Wanneer u daar niet op zit te wachten, is huren een zeer geschikt alternatief. Ook verhuurbedrijven proberen elkaar voor te blijven en hebben snel de modernste spullen in huis.

Onderhoud en storingsdienst

Alle apparatuur heeft een levensduur. Wanneer u netjes met uw spulletjes omgaat, kan dit gaan om jaren. Wanneer u in de horeca actief bent, is dit vaak veel korter. Onderhoud aan lampen, speakers en DJ-gear is essentieel om de zaak draaiend te houden.
Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld opgeblazen speakers, kapotte knoppen van de mediaspelers (met name ‘Cue‘ en ‘Play‘ op de Pioneer CDJ’s), drank in het mengpaneel en ladingen stof in de lampen (brandgevaar!).

Hoewel ‘repareren wanneer iets kapot is‘ een keuze is, is het verstandiger om systematisch onderhoud te laten plegen aan uw licht, geluid en DJ gear. Men repareert het dak immers wanneer het droog is. Gewapend met gereedschap en professionele reinigingsmiddelen verzorgen wij uw apparatuur. Wij letten daarbij op bekende probleemveroorzakers en verhelpen deze voordat ze een probleem worden.

Wij zijn erg zuinig op onze apparatuur en hopen/ verwachten dat onze klanten dat ook zijn. Desondanks worden alle spullen die wij verhuren grondig gecontroleerd wanneer deze terugkomen. Alleen zo kunnen wij garanderen dat u een uitstekend product krijgt, wanneer u dat bij ons huurt.

Vlotte reparaties

Uiteraard kunt u uw defecte apparatuur door ons laten repareren. Wij hebben een eigen TD (technische dienst) die uw reparaties vlot afhandelt. Wanneer een apparaat niet direct gerepareerd kan worden, krijgt u van ons een vervangend product tot uw eigen product hersteld is.

Huren bij PartyZaan

Huren kan dus een goedkoper alternatief zijn van kopen, wanneer u iets slechts enkele malen wenst te gebruiken of niet constant nieuwe modellen wenst aan te schaffen. U hoeft zich niet af te vragen of uw spullen werken of te storen aan kapotte apparatuur; dat is onze zorg.
Uw apparatuur heeft een langere levensduur door systematisch onderhoud. Mocht uw apparaat toch onverhoopt een defect vertonen, krijgt u van ons een vervangend product tot wij het defecte apparaat gerepareerd terug komen brengen.

Heeft u vragen over licht, geluid en DJ gear huren (zowel losse verhuur als vaste verhuur)? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om meer informatie in te winnen. We zitten voor u klaar!

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp