Movinghead  7 items

Filters

Movingheads zijn veelzijdige lampen met een gekleurde lichtbundel en bewegende kop. Met een lichttafel of zelfstandig op de maat van de muziek kan je lamp om zijn as draaien en op- en neer bewegen. Hierdoor is het een dynamisch en zaalvullend effect. Door zijn grote scala aan mogelijkheden zijn deze lampen niet meer weg te denken bij ieder feest of evenement.
Eigenlijk zijn ze er in 3 verschillende soorten; wash, beam en spot. Daarnaast sinds enige tijd ook in combinatievorm, de hybride movinghead.

Spot movinghead

Een spot wordt veelal gebruikt voor het projecteren van gobo’s. De patronen en kleuren zijn mooi op de vloer, maar ook in de lucht met strakke bundels in de rook. Onze Martin Mac 250 krypton is een voorbeeld van dit type head.

Beam movinghead

Een beam movinghead geeft een bijzonder sterke, strakke bundel van licht. Vaak een heel smalle straal. De ADJ RxOne is een prima voorbeeld. Vaak extra spectaculair als er meerdere gebruikt worden.

Wash movinghead

De wash movingheads geven een wat wazigere projectie en lichtbundel. Groot voordeel is dat de RGBW-LED’s iedere gewenste kleur kunnen mixen. Onze Martin Mac 101, Martin Rush MH2, GU-2000 en Briteq BT-W36L3 movingheads vallen onder dit type.

De hybrid spots kunnen het allemaal

Tot slot de hybride movingheads, welke eigenlijk alle drie de bovenstaande functies hebben. Bijzonder veelzijdig dus. Vaak kiest men een combinatie van meerdere soorten heads, maar dit kan een prima alternatief zijn. De ADJ Vizi BSW300 is een hybride head.