fbpx
Bel ons op 075-6142342
Bel ons op 075-6142342

Silent Disco huren

Silent Disco - losse koptelefoon

Stille disco op uw feest

Silent disco is natuurlijk bovenal bekend vanwege het feit dat je een feestje kunt geven, zonder de buren tot last te zijn. Maar wist u dat silent disco ook breder inzetbaar is? Zo kunt u een nieuw, spannend element toevoegen aan uw feest of u verstaanbaar maken aan een publiek in meerdere talen. Benieuwd wat deze elementen inhouden? Lees dan vooral verder in dit blog!
Wanneer u direct een silent disco set wilt huren, kunt u deze link volgen of direct contact opnemen.

Hoe werkt Silent Disco – in het kort

Een Silent Disco set bestaat uit 1 tot 3 zenders en een koptelefoon voor elke bezoeker. U speelt dus geen muziek over grote speakers, maar geeft elke gast een eigen koptelefoon. Zo hoort iedereen de muziek voor zichzelf en is het toch doodstil in de zaal (op het geschuifel van voetjes na).  Elke bezoeker kan individueel het volume van zijn of haar koptelefoon bepalen.
Per zender hebben uw gasten een “spoor” om naar te luisteren. Elk spoor heeft zijn eigen kleur: rood, groen of blauw. U kunt ervoor kiezen verschillende muziekstijlen over deze sporen uit te zenden of verschillende DJ’s tegenover elkaar te zetten in een heuze battle!

Silent Disco DJ Battle

Voeg een nieuw en spannend element aan uw feest toe door 2 of 3 DJ’s tegelijkertijd te laten draaien. Deze DJ’s zullen strijden om de aandacht van het publiek.
Door middel van LED-spots kunt u elke DJ in één van drie kleuren (rood, groen en blauw) hullen. Elke bezoeker kan vervolgens met een kleine schakelaar kiezen naar welke DJ zij willen luisteren.
Aan de kleur van de koptelefoons kan iedereen direct zien welke DJ er op dat moment het populairst is. Hierdoor ontstaat er een vorm van strijd – een battle zogezegd.

Voorbeeld:

3 DJ’s draaien tegelijk uiteenlopende genres.
DJ 1 (Rood): EDM / Top 40 Hits
DJ 2 (Blauw): 80’s, 90’s & oo’s classics
DJ 3 (Groen): Hip Hop / R&B

Silent Disco DJ’s geven aan dat het een fantastisch gevoel is wanneer zij een lekker nummer aanzetten en een golf aan licht naar hun kleur overspringt omdat vrienden elkaar aansporen naar hun kanaal te luisteren.

Onze tip: Wanneer u een battle tussen 2 DJ’s heeft, kunt u het derde kanaal gebruiken voor ontspannende muziek. Dit is fijn voor mensen die heel even van de dansvloer willen.

Silent disco set huren
Silent disco set huren voor uw feest.

Silent Disco DJ Battle 3
Silent Disco DJ Battle met 3 DJ’s.

Koptelefoons voor beurzen

Een heel handige toepassing van een silent disco systeem is het gebruik ervan op beurzen en congressen. Niet om te feesten, maar om uw publiek een presentatie, lezing of workshop in een andere taal te laten volgen.
Zo kunt u een presentatie hebben van iemand die uitsluitend Engels spreekt. U wilt de toeschouwers echter de kans geven om deze presentatie ook in Nederlands, Duits of Chinees te laten volgen.
Voor aanvang van de presentatie heeft u elke bezoeker een koptelefoon gegeven met de juiste, corresponderende kleur. Terwijl de presentator spreekt, wordt dit razendsnel vertaald en direct ontvangen door uw publiek. Na afloop levert eenieder zijn koptelefoon weer in en heeft u een goede beurt gemaakt!

Silent disco headphones voor beurs
Silent disco koptelefoons voor op de beurs.

Heeft u vragen of tips hebben naar aanleiding van dit blog? Bel of mail ons dan en wij helpen u graag verder!

Nieuw blog

Meer lezen over dit onderwerp? Er is nu een nieuw blog te lezen. Hierin staan meer tips en adviezen, maar ook valkuilen voor uw feest.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp