Disco met een koptelefoon

Tijdens de coronacrisis merkten we een grote terugval in ons aantal opdrachten. Één tak van ons verhuur-assortiment heeft zichzelf sneller hersteld dan bijvoorbeeld speakers of microfoons: boven alles blijkt de Silent Disco erg populair tijdens de corona crisis. De Silent Disco – ook wel headphone party genoemd – is plat gezegd een feestje met koptelefoons. Je ziet deze feestvariant op festivals, in clubs, bars, gyms, cruise schepen, enzovoorts.
Het heeft meerdere voordelen boven een feest met uitgebreid speakersysteem. In dit blog zullen we deze voordelen bespreken, enkele tips geven en valkuilen aanduiden. Voor dit blog wordt er vanuit gegaan dat u ons vorige blog over Silent Disco al gelezen heeft.
Wanneer u direct een set koptelefoons wenst te huren, verwijzen we u graag naar de Silent Disco pagina.

Ons vorige blog over Silent Disco:

Silent Disco huren

Voordelen van silent disco

Voor deze disco heb je geen stroomaansluiting nodig. Je kunt je feest op elke plek houden die je maar kunt bedenken (mits je geen DJ-gear hebt om aan te sluiten). De koptelefoons hebben een ingebouwde batterij die ruim 8 uur meegaat. Bij de zender kunt u ook een batterypack krijgen. Dit betekent dat u het ook op een afgelegen plek (bos, weiland, strand) of zelfs wandelend kunt houden. Naast feesten is dit ook bijzonder geschikt om rondleidingen en city tours te geven.

Wanneer je silent disco huurt, heb je geen zorgen over geluidsoverlast. Dit is voor veel klanten fijn, want zo kan het feest langer doorgaan!
Dit voordeel geldt niet alleen voor particulieren, maar ook organisatoren en promoters van feesten. Zij hebben vaak een vergunning en strikte regels waar ze rekening mee dienen te houden.

Elke bezoeker kan zelf het volume van zijn of haar koptelefoon bepalen. Hierdoor hoef je niet over de muziek heen te schreeuwen en heb je geen suizende oren na afloop.

Door middel van een simpel knopje kunnen bezoekers naar een ander (muziek)spoor overschakelen (mits u deze verschaft met een extra zender). Elke koptelefoon heeft ingebouwde LED’s waarmee je kunt zien naar welk kanaal eenieder luistert. Door diverse muziekgenres over de verschillende kanalen te spelen wordt het feest een stuk dynamischer. Gasten zullen de keuzemogelijkheid waarderen en de dansvloer niet meer verlaten!

Onze tip: huur er altijd een tweede of derde zender bij. Op het kanaal dat over is, kunt u ontspannende muziek draaien voor mensen die even uit het feestgedruis willen. Dit kan een eigen playlist zijn of lounge- / achtergrondmuziek van internet.
Op de wijze blijven bezoekers wel muziek horen en blijven ze betrokken bij het feest. De kosten zijn minimaal en het levert een hoop plezier op!

Bekende valkuilen bij Silent Disco

Een te grote zaal zorgt ervoor dat mensen wat verder uit elkaar staan. Hierdoor is het lastig om echt ‘in the mood’ te raken. Wanneer het publiek één geheel vormt, wordt het pas echt gezellig. Pas de grootte van de zaal aan aan het aantal bezoekers.
Nog niet zeker over de opkomst? Met een pipe and drape doekenwand kunt u de zaal vergroten en verkleinen in een handomdraai.

Silent Disco DJ’s hebben aangegeven dat het opwarmen van het publiek lastig kan zijn. Dit komt volgens hen omdat bezoekers soms sceptisch zijn (niemand wil de eerste zijn) en bijvoorbeeld geen bas voelen. Zodra de sfeer er een beetje in zit en de dansvloer voller loopt, is dit geen enkel probleem meer.

Met een silent disco ligt de volledige aandacht op de muziek. Hierdoor vallen fouten en slordigheden van DJ’s extra op. Zorg voor goede, ervaren DJ’s.

Sporten in stilte

Veel sportscholen hebben buiten een plekje ingericht om te kunnen trainen vanwege het coronavirus. Gelukkig is sporten in de buitenlucht extra gezond. Om toch een beetje verstaanbaar te zijn, maken veel sportinstructeurs gebruik van een microfoon en speakers.
Als u geen geluidsoverlast wenst te creëren voor de buurt, kunt u overstappen naar dit systeem. Ook op dit vlak is silent disco erg populair.

silent disco fitness
Silent disco fitness.

Silent disco yoga
Yoga met een headphone.

Silent Disco erg populair tijdens de corona crisis

Dit koptelefoonsysteem wordt tegenwoordig dus heel breed ingezet. Op feesten, de beurs, sportscholen, bij rondleidingen en citytours. Wij versturen deze pakketten per post. In het krat vindt u de bestelling en een handleiding. Tevens sturen we een retourlabel en sluitmaterialen mee. Na gebruik levert u het krat in bij een PostNL-punt. Heel vriendelijk in gebruik.

We mikken altijd op de hoogste service. Wij helpen u graag op weg en geven graag advies voor optimaal resultaat. Ook uw eigen tips zijn van harte welkom. U kunt met ons in contact komen via deze pagina.