Brandveiligheid op een schip getest

Onze apparatuur wordt niet alleen gehuurd voor feesten en partijen. Wellicht heeft u daar al eens over gelezen in een vorig blog. Onlangs is een van onze krachtige rookmachines gebruikt op een schip nabij Rotterdam, om daar de rookmelders te testen.

Juist op schepen is brandpreventie van groot belang. Hulp van buitenaf is tenslotte vaak niet om de hoek. Brand op een boot is extra gevaarlijk, omdat vluchten vaak niet eenvoudig is.Een brand die niet bestrijd wordt, kan een boot volledig verwoesten. Rederijen en bedrijven nemen daarom vaak maatregelen om brand te voorkomen. De meest getroffen maatregel is het plaatsen van rookmelders.

Een schip heeft vele elementen die brand kunnen veroorzaken (denk aan motoren en pompen, maar ook elektra en apparaten). Omdat veel schepen goed geventileerd worden, kan rook afgezogen worden zonder op te vallen. Een goed netwerk van melders en sensoren kan brand tijdig ontdekken en mensenlevens redden.

Rookmelders testen met een rookmachine is een goede manier om de werking van uw brandbeveiliging te verzekeren. Na afloop van de test vallen er diverse conclusies te trekken. Wellicht hoeft er niets aan gepast te worden, omdat het systeem naar behoren werkt. In andere gevallen kunnen sensoren worden bijgesteld of verplaatst. Wanneer dit niet toereikend is, kunnen er extra sensoren geplaatst worden.

Rookmelders testen met een rookmachine

Meer informatie over het testen van rookmelders of calamiteitenplan met een rookmachine? Neem contact op en wij helpen u graag verder!

Het gebeurt wel vaker dat onze spullen op een bijzondere manier ingezet worden. Zo worden rookmachines ook wel gebruikt door loodgieters die op zoek zijn naar een lek in de leidingen.

In ons vorige blog kunt u meer lezen over creatieve toepassingen van de apparatuur die mensen bij ons huren.

Creatieve toepassingen van gehuurde apparatuur