fbpx
Bel ons op 075-6142342
Bel ons op 075-6142342

Doek laten vallen met een rode knop

Rode knop voor vallend doek

Staat er een opening of onthulling op de planning? Alvast gefeliciteerd! Nu alleen nog bepalen hoe u het spectaculair gaat maken. Als u dit leest, wilt u wellicht een doek laten vallen met een rode knop. In dit blog zullen we uitleggen wat u hiervoor nodig heeft en welke artikelen u daarvoor kunt huren. U kunt deze apparatuur los bij ons huren, maar ook door ons laten bezorgen, opbouwen en eventueel bedienen.

Naast een vallend doek huren onze klanten ook vaak een klein podiumpje (met speakers en een microfoon) of confetti shooters.

Voor al deze spullen kunt u bij ons terecht. Neem contact op om persoonlijk en vrijblijvend advies in te winnen voor uw evenement!

Wat heeft u nodig voor een vallend doek?

In de basis komt het neer op 3 elementen: een zwart doek, een rode knop en MagicFX powerdrops. Hoeveel powerdrops u nodig heeft, is afhankelijk van de breedte en het gewicht van het zwarte doek. Als vuistregel geldt: “het aantal meters doek +1”. Om een doek van 4 meter breed te laten vallen, heeft u dus 5 powerdrops nodig.
Een powerdrop bestaat uit een klein zwart kastje met een slotje eronder. Wanneer u de stroom inschakelt – bijvoorbeeld door middel van een klap op de rode knop – springen de slotjes open en valt het doek naar beneden.

MagicFX Powerdrop valsysteem
MagicFX Powerdrop huren.

Constructie voor een vallend doek

Indien u over een geschikte gevel beschikt, kunt u hier de powerdrops aan bevestigen, door middel van speciale klemmen. In de meeste gevallen is dit echter niet het geval en maken we gebruik van een truss-constructie.
Truss is als een soort LEGO: je kunt er allerlei constructies mee maken. U kunt het doek aan een lange balk hangen (handig voor panden, borden of foto’s), maar u kunt ook een vierkant of een cirkel (laten) neerzetten.

Een cirkel of vierkant (carré) is uitermate geschikt voor losstaande objecten als standbeelden of auto’s die onthuld mogen worden. Een vallend doek bij een onthulling hoeft dus niet per se van één kant te zijn. U kunt uw object ook rondom laten verhullen.

Een vallend doek combineren met andere effecten

Een doek laten vallen met een rode knop is natuurlijk al een feestelijke gebeurtenis, maar het kan altijd beter! Wanneer u een rode knop gebruikt om uw doek te laten vallen, kunt u tevens andere effecten ontsteken. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld – maar niet uitsluitend – confetti (of streamers), Co2-rookpluimen of vuurwerkfonteinen.

We informeren u graag over de mogelijkheden. Omdat het bij projecten met zo veel factoren vaak om maatwerk gaat, adviseren wij om even te bellen of te mailen. Een van onze medewerkers zal u dan vlot en vriendelijk te woord staan.

confetti opening feest
Confetti met een druk op de knop!

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp