fbpx
Bel ons op 075-6142342
Bel ons op 075-6142342

Co2 Jets of Geyser rookmachine?

Gala show truss licht geyser huren

Er zijn bijzonder veel special effects te huur om uw feest of evenement een extra boost te geven. Denk aan confetti, lasers, rookmachines, bellenblazers of vuurwerkfonteinen. Sommige effecten, echter, lijken erg op elkaar. In dit blog geven we antwoord op de vraag: Co2 Jets of Geyser rookmachine?
Beide machines produceren een vorm van rookpluim die snel oplost, vergezeld door een hard geluid.
Om u de juiste keuze voor uw evenement te laten maken, zullen we deze apparaten vergelijken op de vlakken: effect, techniek en kosten. Onder Effect beschrijven we wat de machines doen. Het kopje Techniek beschrijft hoeveel werk het is om het special effect op te bouwen en hoe u het bedient. Tenslotte maken we een overzicht van wat het zal kosten om het genoemde effect te huren.
Voor advies afgestemd op uw wensen, kunt u contact met ons opnemen per telefoon of mail.

CO2 Jets huren

Effect

De Co2 Jet blaast met veel kracht een rookpluim de lucht in. Dit gaat gepaard met een erg luide knal omdat de Co2 onder grote druk staat. De rook verdwijnt zo snel als deze gekomen is: binnen een seconde is deze weer weg. Vooral zolang het effect duurt, biedt dit een mild verkoelend effect.

Co2 jet MagicFX huren
Co2 Jet huren.

Techniek

Voor het gebruik van de Co2 Jet heeft u de volgende elementen nodig:

Het aansluiten van deze set is relatief zwaar. Afhankelijk van de grootte van de cilinder met Co2 (B20, B40, B50) kan het een heel karwei zijn om de zware flessen (+/- 80 kilogram) op de gewenste plek te krijgen. Zowel de Co2 Jet als de buizen dienen gezekerd te worden om te voorkomen dat deze omvallen tijdens gebruik – er komt namelijk veel druk op deze units te staan. Na het plaatsen van de cilinders bevestigt u de nodige koppelstukken en sluit daar de stugge slangen op aan. Deze slangen leidt u naar de Co2 Jet. Naast deze slang sluit u ook de stroomtoevoer aan. Op het moment dat u de stroom inschakelt, zal de magnetische klep van de Co2 Jet openspringen en de rookpluim uitblazen.
Opmerking: voor het gebruik van een Co2 Gun heeft u géén stroomtoevoer nodig.

Kosten

Alle onderdelen in de set worden afzonderlijk in rekening gebracht. U betaalt voor de Jets, koppelstukken, slangen en cilinders. Omdat de cilinders groot en zwaar zijn, kiezen veel klanten ervoor om deze set te laten bezorgen en opbouwen door het verhuurbedrijf. In dat geval betaalt u ook manuren en soms transport.
Het gebruik van Co2 is duur. Houdt als vuistregel aan: een euro per seconde. Wenst u twee Co2 Jets te gebruiken? Dan is het twee euro per seconde.
Een simpele set zoals hierboven beschreven kost u grofweg € 150,-. (MagicFX effectivator is € 30,- extra).

Geyser rookmachine huren

Effect

De Geyser rookmachine stoot eveneens een krachtige zuil van rook uit. De basis hiervoor is echter geen Co2, maar een speciale vloeistof op basis van water. Door middel van LED-verlichting naast de spuitmond kan de geyser de rook laten verkleuren. De rook uit deze machine blijft kort of lang hangen, afhankelijk van de vloeistof die u gebruikt. Er bestaat “fast dissipating fluid” die in enkele seconden is opgelost.

Lasershow + geyser rookmachine huren
Geyser rookmachine huren.

Techniek

Voor het gebruik van de geyser heeft u de volgende elementen nodig:

  • Geyser rookmachine
  • Stroomtoevoer
  • Aansturing (afstandsbediening of DMX).
  • Lichttafel (optioneel)

Het aansluiten van een geyser is relatief simpel. U plaatst de machine (die 7 kilo weegt) op de gewenste plek. Daarna sluit u de stroomtoevoer aan en eventueel een signaalkabel (wanneer u voor professionele bediening wenst te gaan). Na het inschakelen heeft de rookmachine 8 tot 10 minuten nodig om op te warmen.
Door middel van bijgeleverde afstandsbediening of lichttafel kunt de rook spuiten en de kleuren van de LED’s bedienen.

Kosten

U krijgt de geyser rookmachine met een volle tank rookvloeistof naar keuze (fast dissipating, light, medium of heavy). De machine is licht van gewicht en compact (ongeveer zo groot als een half boodschappenkrat). Iedereen kan deze machines in een personenauto vervoeren.
Rookvloeistof is goedkoop. Met een volle tank kunt u uren onafgebroken rook spuiten.
Voor een set zoals hierboven beschreven betaalt u grofweg € 50,-. (DMX bediening is € 12,- extra).

Conclusie

Wie de informatie in dit blog “Co2 Jets of Geyser rookmachine?” tot zich genomen heeft, zal een voorkeur van de schrijver merken voor de geyser rookmachine. Het plaatsen, aansluiten en bedienen van dit apparaat is vele malen eenvoudiger en sneller dan van de Co2 Jet. Bovendien heb je er langer plezier van en kost het een fractie van wat je kwijt zou zijn aan een Co2 Jet en alle randapparatuur.
Het effect van de Jet wordt meermaals beschreven als “indrukwekkender”, vanwege de harde knal gepaard gaat met de rook. Of dit de doorslag geeft om te kiezen voor dit effect, laten wij over aan de lezer.

 

Co2 Jets of Geyser rookmachine bestellen of meer informatie nodig? Ga naar de Contact pagina.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp