fbpx

Wat heb je nodig voor een goede presentatie?

Wat voor licht geluid en beeld heb ik nodig voor een presentatie

Beeld, geluid en accessoires

Wat heb je nodig voor een goede presentatie? Wie een professionele presentatie gaat geven, moet nadenken over verscheidene technische aspecten. In dit blog nemen we de verschillende keuzes door. Wellicht ziet u hier zelf mogelijkheden waar u nog helemaal niet aan gedacht had.
We maken een verdeling in 3 categorieën: visuele ondersteuning, audio ondersteuning en accessoires.

Visuele ondersteuning

Slides, foto’s en grafieken verduidelijken hetgeen wat u presenteert. Maar hoe presenteert u dat aan uw publiek? Gebruikt u liever een beamer of een LED-scherm?
Een beamer is snel te plaatsen en verplaatsen. Ideaal voor pop-up events of vergaderingen buiten kantoor. Bij een beamer huurt men doorgaans een projectiescherm. Afhankelijk van type beamer dat u gebruikt (long-throw of short-throw) plaatst u de beamer op enige afstand of vlak voor het scherm.
Het goed afstemmen van beamer en scherm kan wat langer duren en qua helderheid legt de beamer (in het particuliere segment) het vaak af tegen een LED-scherm.
Hoewel het plaatsen van een LED-scherm doorgaans meer tijd nodig heeft, plukt u na daarna direct de vruchten. Het beeld is ook in goedverlichte ruimtes goed zichtbaar en als uw presentatie filmpjes of muziek bevat, komt u in kleine zalen vaak met de ingebouwde speakers van de TV wel weg.

Audio ondersteuning

In grote ruimtes of voor een groter publiek loopt u het risico verstaanbaarheid te verliezen; zeker wanneer u van nature geen luide stem heeft. U kunt dit voorkomen door middel van een microfoon en een geluidsinstallatie die afgestemd is op de grootte van uw publiek.
Ook op het gebied van microfoons heeft u enkele keuzes. Een headset zorgt dat u te allen tijde verstaanbaar bent, omdat de microfoon altijd bij uw mond blijft. Deze is echter wat lastiger over te geven van spreker tot spreker, mocht dit onderdeel zijn van uw programma. Is het van belang dat meerdere mensen eenzelfde microfoon delen, dan is een handheld microfoon de aanrader.

Geluidsinstallaties kom in alle soorten en maten. Per locatie varieert het advies, omdat geen twee locaties hetzelfde zijn op het gebied van omvang en akoestiek. Voor presentaties tot 80 personen volstaat meestal een stereo -speakerset.
Op deze speakers kunt u uiteraard ook uw laptop aansluiten, zodat het geluid van filmpjes en muziek van uw presentatie hoorbaar zijn over de speakers.

Accessoires

Nadat u de basis in huis heeft (beeld en geluid), kunt u het zichzelf alleen nog makkelijker maken. Door bijvoorbeeld een presenter (ook wel klikker genoemd) in de hand te houden, kunt u eenvoudig door uw slides bladeren, zonder constant naar de laptop te hoeven lopen.

Niet iedere locatie die gebruikt wordt voor presentaties beschikt over een laptop om uw presentatie op het beeld te krijgen. Sommige gelegenheden gaan er vanuit dat u uw eigen voorzieningen treft, andere hebben verouderd materiaal (denk aan computers zonder HDMI- of USB-poort).
U kunt zichzelf een hoop stress besparen door bij uw bestelling een moderne laptop te huren. Deze is snel, betrouwbaar en beschikt over voldoende poorten.

U kunt deze laptop tevens gebruiken als afkijkscherm tijdens uw presentatie. Zo hoeft u niet constant om te draaien naar het grote scherm (en uw rug naar het publiek te draaien) en ziet u tevens welke slide er volgt op de huidige.
Wanneer u er waarde aan hecht het afkijkscherm recht voor u te hebben en een laptop niet voldoende professioneel vindt, kunt u uiteraard een officieel afkijkscherm bij uw bestelling aanvragen.

Contact

Heeft u voldoende informatie verzameld voor uw presentatie? Neem dan contact op om een bestelling te plaatsen!
U vertelt onze medewerker wat u in gedachten heeft en deze maakt – dezelfde dag nog indien mogelijk – een offerte die geheel op u afgestemd is.
Op verzoek nemen wij de gehele op- en afbouw voor onze rekening. Bij grotere bijeenkomsten kan het handig zijn om een medewerker aanwezig te houden om het geheel in goede banen te leiden.

Geef een reactie

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp